Workshop Keum-boo

Datum: Zondag 16 April 2023 van 10:00- 16:00

Workshop Keum-boo voor professionals en gevorderde cursisten.

Keum-boo is een oude Koreaanse verguldingstechniek die wordt gebruikt om dun bladgoud op zilver aan te brengen, om verguld zilver te maken. Traditioneel wordt deze techniek bereikt door eerst aan het oppervlak van sterling zilver een ​​dunne laag fijn zilver naar voren te brengen. Vervolgens wordt 24-karaats goudfolie aangebracht met warmte en druk - mechanisch vergulden - om een ​​permanente diffusiebinding te produceren.

Zie hier een filmpje op youtube over deze techniek.

In een groep van max. 6 deelnemers ontvangt u in 1 dag van 10.00 tot 16.00 volledige uitleg over deze techniek en zullen wij deze toepassen op een plaatje zilver of op een sieraad/object wat u van te voren gemaakt heeft (er mag gewoon aan gesoldeerd zijn!

Het belangrijkste wat men leert is om zelf goudfolie te walsen tot ongeveer 0,02 mm, oftewel 20 micron. Dit walsproces komt zeer nauwkeurig en kan alleen met puur goud gedaan worden ivm rekbaarheid van het metaal.

Alle informatie valt na te lezen in een reader die u ontvangt tijdens de workshop.

Het fijngoud (24 kt. in grenailles) kan ook in het atelier gekocht worden tegen een kleine meerprijs, het is dus voordeliger dit zelf mee te nemen. Ongeveer 2 gram is nodig om minimaal mee te beginnen. Aangezien het walsen tijd kost en het niet uit maakt of je dan 1, 2 of 5 gram hanteert zou ik kiezen voor zo veel mogelijk.

Inschrijven via Inschrijfformulier zodra er genoeg aanmeldingen zijn ontvangt u een bericht op welke datum dit gaat plaats vinden.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen 190 euro, excl.BTW, inclusief lunch, plaatje zilver, gereedschap en hulpmiddelen, koperplaat, koffie/thee en afsluitend drankje en hapje. Men mag ook op een zelfgemaakt zilveren sieraad keumboo aanbrengen.

Het fijngoud kost momenteel 49,50 euro per gram, dus hou er rekening mee dat u 90,00 euro extra voor het fijngoud moet uitgeven.